0
0

مطالعه برای امتحان ، چطور ؟

439 بازدید

برای آمادگی در امتحان ، چه کار کنم ؟ 

همواره امتحانات باعث ایجاد استرس در ما می شود ، خصوصا اگر ندانیم برای امتحان چطور مطالعه کنیم .

ما یک خبر خوب برای شما داریم ، نیازی نیست از آزمون و یا روز امتحان ترسی داشته باشید .حتی اگر در طول سال هم درس نخوانده اید و به قول معروف همه چیز را به شب امتحان موکول کرده اید باز هم نباید استرس و یا ناامیدی به خرج دهید . اگر شما در حال حاضر هیچ کلید میانبری برای امتحان خود ندارید ، مواردی وجود دارند که شما می توانید بیشترین زمان را برای خود بخرید . آمادگی همیشه کلید موفقیت برای شرکت در آزمون هاست بنابراین بهترین راه این است که فورا دست به کار شوید تا اضطراب شما به حداقل برسد .

با پیروی از این استراتژی های نسبتا ساده ای که در اختیار شما قرار می دهیم

می توانید تقریبا مطمئن شوید که در روز امتحان آماده خواهید بود .

۱ – فورا مطالعه خودتان را آغاز کنید .

الفبای آرامش ، مطالعه سریع

باید برای درس خواندن خود یک برنامه داشته باشید .

بهترین حالت این است که این برنامه را ،  از همان ابتدای شروع ترم تحصیلی برای خود ایجاد کنید ، تا شب امتحان منتظر نمانید و فورا از همان روز اول با ورق زدن صفحات کتاب و طبق برنامه ای که ایجاد کرده اید مطالعه را شروع کنید . پیشنهاد ما برای برنامه ریزی شما از نظر زمان بندی ، این است که همان زمانی که در کلاس به یک درس اختصاص می دهید ، در برنامه خود نیز اختصاص دهید ، یعنی به ازای یک ساعت حضور در کلاس برای یک درس ، یک ساعت هم در منزل مطالعه داشته باشید .

هنگام تنظیم برنامه ریزی ، به این نکته توجه داشته باشید توانایی ها و ضعف های خود را بشناسید .

ممکن است موضوعاتی وجود داشته باشد که شما در آنها برتری دارید یا

موضوعاتی که شما برای یادگیری آنها به تمرکز بیشتری نیاز دارید .

همه اطلاعات و آموخته های خود در کلاس را مرور کنید

و برای مسائلی که به نظرتان دشوار هستند وقت بیشتری صرف کنید .

۲ – در کلاس درس به صورت فعالانه گوش کنید 

الفبای آرامش

تمام سعی خود را به کار ببرید تا به صورت دقیق و مفهومی مطالب را در کلاس درس بیاموزید ، بهترین راهی که برای یادگیری در کلاس درس ، در کل دنیا پیشنهاد می شود این است که شما قبل از حضور در جلسه کلاس مطالب را یک بار خودتان مرور کرده باشید ، مطالب جلسه گذشته را نیز که طبق برنامه ریزی که انجام داده اید خوانده اید و اگر سوالی بود و یا مشکلی داشتید می توانید در این جلسه پرسش کرده و به پاسخ برسید . یادداشت برداری از مطالب گفته شده در کلاس را نیز فراموش نکنید . قرار نیست هر آنچیزی که معلم شما می گوید را یادداشت کنید ، سعی کنید با آموزش راه های خلاصه نویسی ، بیاموزید که چگونه بهترین برداشت ها و خلاصه مطالب را یادداشت کنید .

۳ – سعی کنید همیشه نوشته های کلاس را مرور کنید 

الفبای آرامش

بعد از اینکه در کلاس از صحبت های استاد خود یادداشت برداری کردید ، بهترین کار این است که بعد از کلاس ۱۵ دقیقه وقت بگذارید و با دوستان خود مروری بر یادداشت هایتان داشته باشید ، با اینکار اگر قسمتی از یادداشت های شما مشکل داشته باشد ، این برای شما آشکار کننده خواهد بود ، و هم چنین مرور بعد از کلاس می تواند مطالب را در ذهن شما بهتر حکاکی کند . ضمن اختصاص ۱۵ دقیقه برای هر درس و مرور آن بعد از کلاس هفته ای یک ساعت را به ویرایش و مرتب کردن یادداشت های خود اختصاص دهید .  می توانید برای مطالبی که نیاز به حفظ کردن دارند از فلش کارت ها نیز کمک بگیرید .

۴ – تشکیل گروه های ۳ الی ۵ نفره 

الفبای آرامش ، برنامه ریزی برای امتحانات

تشکیل گروه های کوچک برای مطالعه یک راه عالی برای یادگیری است ،

اما باید در نظر داشت که تشکیل این گروه بهتر است به دو شرط انجام شود .

الف ) تنها در هفته یک بار این گروه و به این منظور تشکیل شود .

ب ) بیشتر برای تبادل اطلاعات و رفع اشکال انجام شود نه مطالعه دست جمعی .

۵ – از خود به صورت آزمایشی ، امتحان بگیرید  

روشهای مطالعه برای تست

امتحانات آزمایشی یک راه خوب برای تشخیص میزان درک شما از مطالب و یادگیری آنچه که تا کنون مطالعه کرده اید ،  می باشد .

شما می توانید سوالها را خودتان طرح کرده و یا اینکه نمونه سوالات آماده مرتبط را از اینترنت دریافت کنید .

۶ – تمرین عملی برای درسهایی عملی 

الفبای آرامش ، مطالعه برای آزمون

اگر درسی بیشتر جنبه عملی دارد ، مانند دروس آزمایشگاهی و …. بهتر است زمانی را برای تجربه عملی آن آموخته ها در محیطی واقعی اختصاص دهید  .سعی کنید به دنبال نمونه های واقعی موضوعاتی باشید که به صورت تئوری به شما آموزش داده شده . معمولا تمامی آموخته های شما در محیط کلاس ، کاربردی عملی در محیط واقعی نیز دارند .

۷ – از تکنیک های تقویت حافظه استفاده کنید 

الفبای آرامش - تقویت حافظه و امتحان

تکنیک های بسیار زیادی برای تقویت حافظه وجود دارند ، از مواد تغذیه ای مناسب گرفته تا روشهای آموزشی نوینی که امروزه در بسیاری از نقاط مختلف دنیا مورد استفاده قرار می گیرد . مانند فلش کارت ها و ….

مثلا سعی کنید ساعت اوج یادگیری را در بدن خود تشخیص دهید یا در محیطی با نور مناسب مطالعه کنید .

۸ – از منابع دیگر و یا کتاب های راهنما استفاده کنید 

الفبای آرامش ، نحوه مطالعه برای امتحان

لزوما نباید تنها همان کتابی که در اختیار دارید را مطالعه کنید ، شما می توانید در منابع دیگر ، به دنبال مثال ها و یا توضیحات ساده تری باشید ، ممکن است دو منبع یا کتاب موضوعی یکسان را به دو شیوه متفاوت بیان کرده باشند که یکی از آنها برای شما ساده تر باشد .

۹ – اول مفاهیم مشکل و سخت را مطالعه کنید 

برای امتحان چطور مطالعه کنیم

ممکن است وسوسه انگیز باشد که ما در ابتدا موضوعات ساده را مطالعه کنیم ، اما بهتر است در ابتدا موضوعات دشوار را پشت سر بگذارید تا خیالتان آسوده شود . به صورت کلی این بهترین روش برای آماده شدن آزمون هایی است که بیشتر جنبه حفظ کردن دارند . برخورد با مسائل دشوار همیشه تضمین می کند که شما تمرکز خودتان را در ابتدای مطالعه از دست نمی دهید .

همیشه به خاطر داشته باشید که در طول مطالعه به صورت منظم به خود استراحت دهید .

مطالعه پشت سر هم ، بازدهی یادگیری شما را به شدت کاهش می دهد .

۱۰ – برای هر درس در هفته زمانی را اختصاص دهید 

برای امتحان چطور مطالعه کنیم

با توجه به دشواری هر درس مدت زمانی را در برنامه هفتگی خود ، به آن درس اختصاص دهید .

چیزی که اکثر مراکز آموزشی به شما پیشنهاد می دهند این است که :

باید در هفته برای هر درس دو ساعت تمرین و مطالعه خارج از کلاس داشته باشید ، اما ما به شما پیشنهاد می کنیم برای هر درس یک زمان مخصوص به خود را اختصاص دهید .

فراموش نکنید که رعایت برنامه درسی شخصی برای هر فرد ، شاید گاهی اوقات امکان پذیر نباشد ، زندگی همه ما همواره دستخوش تغییر و اتفاقات غیر منتظره است ، همچنین ما باید به امور شخصی ، تفریح و … خود نیز اهمیت دهیم ، پیشنهاد ما این است که برای امور خود در برنامه ساعت دقیق مشخص نکنید ، مثلا بگوید روز سه شنبه باید دو ساعت درس شماره ۵ را بخوانم ، اینکه دو ساعت شما از چه ساعتی تا چه ساعتی باشد باعث ایجاد استرس در شما می شود و اگر به هر علتی نتوانید در ساعت خاص ، آن درس را مطالعه کنید احساس نا امیدی نیز در شما نمایان می شود .  بنابراین اگر حتی گاهی نتوانستیدبا این روشها به صورت دقیق هم کنار بیایید ، در نظر داشته باشید که باید از تمامی تک تک لحظات زندگی خود لذت ببرید .

قرار نیست فقط درس بخوانیم ، پیشنهاد الفبای آرامش به شما این است که :

در هر لحظه ، به هر بهانه ، مثبت فکر کنید

اجازه ندهید نگرانی ، ترس و یا هر گونه احساس منفی وارد ذهن شما شود .

آیا این مطلب را می پسندید؟
https://alefbayearamesh.com/?p=98
اشتراک گذاری:
واتساپتوییترفیسبوکپینترستلینکدین
الفبای آرامش
آسایش در زندگی ما می تواند در حوزه های مختلف روابط ، سلامتی یا ثروت شکل گیرد ، اما آرامش یک چیز درونی است ، نکته اساسی رسیدن به آسایش در زمینه های مختلف این است که ابتدا باید بیاموزید به آرامش برسید و بعد به هر آنچه می خواهید می رسید . با بالا رفتن سطح آگاهی می توانید آرامش را در خود ایجاد کنید و از وابستگی به عوامل بیرونی رها شوید . در الفبای آرامش تمامی سعی ما بر این است تا شما را به واسطه روش های جدید آموزشی ، با نکات کاربردی آشنا کنیم و امیدواریم در راستای پیشرفت مردم عزیزمان گامی برداشته باشیم .
مطالب بیشتر
برچسب ها:

نظرات

0 نظر در مورد مطالعه برای امتحان ، چطور ؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

7  +  3  =  

هیچ دیدگاهی نوشته نشده است.