0
0

به اطراف توجه کنیم

2795 بازدید
توجه به اطراف

چرا باید به محیط اطراف توجه کنیم ؟

درباره موضوع توجه به اطراف ، به جرات می توان گفت :

همیشه و در همه جا افرادی که با دقت به اطراف خود توجه می کنند ، حداقل یک قدم از بقیه افراد جلوتر هستند ، و توجه به اطراف از عادت هایی است که افراد موفق برای خود ایجاد کرده اند .  خیلی ساده است که ما بدون توجه کردن به اتفاقات اطرافمان زندگی کنیم . اصولا مغز انسان به گونه ای عمل می کند که به هر چیزی که شما برای مغز در اولویت قرار نداده باشید توجه نکند ، شما می توانید از پنجره اتاق منظره بیرون را مشاهده کنید . در تصویری که می بینید هزاران فاکتور متفاوت وجود دارد و شما همه آنها را مشاهده کردید .

اما واقعا

بعد از روی برگرداندن از پنجره کدام یک از فاکتور ها در خاطر شما باقیست ؟

آیا پلاک تمامی خودرو هایی که مشاهده کردید را به یاد می آورید ؟

مغز شما همه اطلاعات را مشاهده کرده است اما تنها مواردی را ذخیره می کند که شما خواسته اید .

آیا تا بحال به این موضوع نیز فکر کرده اید که با بی توجهی به محیط اطراف چه فرصت هایی را از دست داده اید یا حتی چه زیانهایی به خودتان وارد کرده اید . اگر ما بتوانیم مغزمان را به گونه ای پرورش دهیم که با توجه به اتفاقات اطراف ، فرصت مشاهدات را از دست ندهد ، می توانیم با تحلیل محیط اطراف ایده های جدید را در ذهن خود خلق کنیم . همیشه به یاد داشته باشید به قول استاتید موفقیت مطرح دنیا ، خداوند در هر لحظه در حال صحبت با ماست ، اما ما باید برای شنیدن صحبت های خداوند کمی دقت به خرج دهیم . این موضوع کار ساده ای نیست ، باید مغز بیاموزد تا به محیط پیرامون خود به گونه ای متفاوت بنگرد . ما در اینجا قصد داریم تا راههای آموزش توجه به اطراف را به شما آموزش دهیم .

اما چگونه مغز خود را آموزش دهیم !

این خود یک برتری و ویژگی عالی است که مغز ما نکات بی اهمیت را فیلتر کرده و تنها به نکات مهم توجه می کند .

قرار نیست تمام موضوعاتی که مشاهده می کنیم را به خاطر بسپاریم ، زیرا از موضوعات مهم غافل می شویم .

این که مغز شما بیاموزد تا به نکات مهم توجه داشته باشد نیاز به تمرین و تلاش دارد

فرقی نمی کند شما در حال تمرین باشید یا به دنبال خلق یک ایده تازه ،

در هر حال شما باید مغز خود را آموزش دهید .

این آموزش در ظاهر خیلی ساده به نظر می رسد اما گول ساده بودن آن را نخورید .

روانشناسان معتقد هستند برای آموزش مغز باید شبیه یک منشی صحنه در فیلم برداری عمل کرد . منشیان صحنه کسانی هستند که در هنگام فیلم‌برداری و ساختن فیلم‌ها به‌دقت صحنه را زیر نظر دارند و توجه خود را به نکاتی معطوف می‌کنند که ممکن است در تصویر اختلال ایجاد کند ، آنها با توجه بر موضوعات با اهمیت ، دقت خود را در جلوگیری از ایجاد اشتباه در صحنه‌ی فیلم‌برداری افزایش داده ، اما به چیزهای کم اهمیت که مشکلی به‌وجود نمی‌آورد توجهی ندارند و این یکی از روشهای افزایش دقت است ؛ یعنی معطوف کردن توجه و حواس به موارد مهم و ضروری و پرهیز از آشفتگی در ذهن .

برای افزایش دقت

ما در ابتدا باید بفهمیم که به چه نکاتی بی دقت هستیم . در ابتدا توصیه می کنیم که شما برای خود یک الگوی ثابت از اولویت ها داشته باشید . برای مثال شما به دنبال پیدا کردن ایده ای برای بهبود کسب و کارتان هستید ، می توانید این ایده را در اولویت اول قرار دهید . هر موضوعی در محیط اطراف می تواند جرقه ای برای پیدایش ایده شما باشد . چندی پیش مصاحبه ای در یکی از شبکه های صدا و سیما ، از یک سارق خودرو پخش شد ، سارق در اعترافات خود می گفت : ” اگر کسی از خودروی خود پیاده می شد و قبل از ترک محل با دقت به اطراف و افراد در محل نگاه می کرد ما بی خیال سرقت آن خودرو شده و می گفتیم این حواسش هست بریم سراغ یکی دیگه ” .

به خاطر داشته باشیم که برای ایده های خوب نیازی نیست مبتکر باشیم تنها باید به اطراف توجه کنیم .

۱ – دید خود را تغییر دهید 

سعی کنید از این پس با نگاهی متفاوت به اطراف خود زندگی کنید

سعی کنید چیزهای تازه را ببینید و همیشه به دنبال نکاتی باشید که تا کنون توجهی به آنها نداشته اید .

۲ – توجه به موضوعات خاص

یک موضوع خاص را مد نظر قرار دهید و تصمیم بگیرید که

امروز در محیط اطراف خود همواره به دنبال چیزی مرتبط با موضوع خودتان باشید .

این بسته به نظر شخصی شما می تواند هر چیزی باشد .

مثلا امروز می خواهم به نقاشی های روی دیوار توجه کنم .

۳ – نگاه کردن به دیگران و توجه به صحبت های آنها

به دیگران توجه کنیم

در محیط های شلوغ به جای آنکه به نقطه ای از سقف و دیوار خیره شوید و به فکر فرو بروید ، سعی کنید به دیگران ، رفتارهای آنها ، ظاهرشان و … توجه کنید ، گاهی اوقات راه حل مسئله ای که شما به دنبال آن هستید در صحبت های دو نفر که نزدیک شما هستند نهفته است . گرچه توجه به اجسام و اشکال اطراف از راه های افزایش دقت تان به‌ شمار می‌رود اما در نظر گرفتن و مشاهده‌ی دقیق افراد چیز دیگری است. بیشتر ما در موقعیت‌های پر اهمیت و پرتنش مثلا در هنگام مصاحبه‌های شغلی یا ، اولین قرار عاشقانه و … توجه زیادی به‌خرج می‌دهیم، اما در مابقی موارد وقتی اوضاع عادیست میزان توجه‌ کم‌ می شود . برای افزایش دقت باید توجه و تمرکز خود نسبت به افراد را در شرایط آرام و ناآرام بالا ببریم .

برای مثال : 

زمانی‌ که احساس خطر به ما دست می‌دهد قسمت لیمبیک مغز فعال شده و تلاش دارد ما را از خطرات احتمالی حفظ کند . فرض کنید در شبی تاریک قصد سوار شدن در خودروی خود را دارید که احساس می‌کنید یک جفت چشم از دور شما را نگاه می کند . نمی‌دانید که خطر در انتظارتان است یا خیر ،  ولی در هر حال سعی می‌کنید با در نظر گرفتن امکان خطر و بررسی شرایط اوضاع را در کنترل خود بگیرید .

در موارد دیگر نیز که اوضاع آرام و بی‌تنش و بی‌خطر است باید همین عکس‌العمل را داشته باشید تا دقت و توجه‌تان نسبت به محیط و افراد افزایش پیدا کند . مثلا اگر با فردی ملاقات می‌کنید و احساس بدی دارید، باید به درون خود مراجعه کنید و علت را پیدا کنید . چرا چنین احساسی در ناخودآگاهِ شما شکل گرفته است . ناخودآگاه‌تان همیشه از شما محافظت می‌کند و حضور دارد پس به آن اعتماد کنید .

همیشه به اهمیت شناسایی زبان بدن، حالات چهره، دروغ‌سنجی و … در ارتباطات صحه گذاشته می‌شود

اما تمام اینها نیازمند مشاهده و دقت بالا هستند .

وقتی در حال گفت‌وگو با افراد مختلف هستید، صرفا توجه به آنچه گفته می‌شود مهم نیست ، باید تمام رفتار و حالات را بررسی و مشاهده کنید. این کار فقط برای حفاظت و دفاع خود و تشخیص ناهم‌خوانی‌ها در رفتار فرد مقابل نیست، بلکه با دقت کردن کلی به افراد می‌توانید چیزهای بی‌شماری درباره‌ی آنها بدانید و کشف کنید .

۴ – توجه به صداهای اطراف 

سعی کنید علاوه بر توجه به تصاویر و دقت در اتفاقات محیط اطراف خود ، در صداها نیز دقت داشته باشید . ریشه یابی صداهای اطراف شما می تواند در دقت و توجه شما تاثیر گذار باشد .

۵ – یادداشت بردای 

برای یک روز اتفاقات اطراف خود را یادداشت کنید ، این کار مغز شما را وادار می کند تا به جزییات بیشتری توجه کرده و آنها را بهتر به خاطر بیاورد .

۶ – عکاسی کنید 

سعی کنید از وقایع و اتفاقات پیرامون خود عکس بگیرید

معمولا عکاس ها به علت اینکه شغلشان ایجاب می کند توجه بیشتری به محیط اطراف خود دارند .

اگر امکان عکس گرفتن در جایی برای شما وجود نداشت سعی کنید در ذهن خود عکاسی کنید .

در هر شغلی که دارید تلاش کنید تا جزییات مربوط به شغل خود را دریابید .

مثلا اگر فروشنده هستید سعی کنید بازار هدف خود و علایق آنها را بهتر شناسایی کنید

اگر نویسنده هستید سعی کنید با روند کار و سلایق مردم بیشتر آشنا شوید .

آیا این مطلب را می پسندید؟
https://alefbayearamesh.com/?p=80
اشتراک گذاری:
واتساپتوییترفیسبوکپینترستلینکدین
الفبای آرامش
آسایش در زندگی ما می تواند در حوزه های مختلف روابط ، سلامتی یا ثروت شکل گیرد ، اما آرامش یک چیز درونی است ، نکته اساسی رسیدن به آسایش در زمینه های مختلف این است که ابتدا باید بیاموزید به آرامش برسید و بعد به هر آنچه می خواهید می رسید . با بالا رفتن سطح آگاهی می توانید آرامش را در خود ایجاد کنید و از وابستگی به عوامل بیرونی رها شوید . در الفبای آرامش تمامی سعی ما بر این است تا شما را به واسطه روش های جدید آموزشی ، با نکات کاربردی آشنا کنیم و امیدواریم در راستای پیشرفت مردم عزیزمان گامی برداشته باشیم .
مطالب بیشتر
برچسب ها:

نظرات

4 نظر در مورد به اطراف توجه کنیم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

84  +    =  89